MIKSI YRITYKSEN PITÄÄ OLLA NETISSÄ?

10.03.2023

Siksi koska se on siellä jo! Kyllä luit aivan oikein. Sillä samaisella hetkellä kun yrityksen tiedot tallennetaan yritysrekisteriin, siirtyvät ne esimerkiksi Kauppalehden tai yhteystietopalveluiden yrityskantaan. Vaikka yritykselläsi ei olisi käytössä yhtään kanavaa netissä, löytyy siitä googlaamalla kuitenkin vähintään yrityksen nimi, y-tunnus, kotikunta ja yritysmuoto. 

Nämä tiedothan ei varmasti haittaa, mutta onko se kuitenkaan sitä, minkä haluamme näyttää meitä hakevalle, mahdolliselle asiakkaalle ensimmäisenä?  Ei välttämättä (katso edellisestä blogista mitä kannattaa kertoa). 

Entäpä jos yritystä googlaamalla löytyykin ensimmäisenä närkästyneen asiakkaan somepostaus viiden vuoden takaa? Tämä saattaakin jo kääntää asiakkaan kannoillaan naapurin palveluiden ääreen. 

Mitä siis voimme tehdä, että saamme tuon vanhan postauksen pois potentiaalisten asiakkaiden nähtäviltä? 

👉 Luoda nettiin enemmän sisältöä, jonka haluamme asiakkaamme meistä näkevän.

Säännöllisen sisällöntuotannon tuloksena tekemämme sisältö nousee hiljalleen ylöspäin hakukoneissa jättäen taakseen nuo vanhat somepostaukset. 

Aloita yrityksen sisällöntuotanto tuomalla yrityksesi tiedot ja palvelut Googlen yritysprofiiliin sekä yrityksen verkkosivuille tai/ja sosiaalisen median kanaviin. Muista kirjoittaa säännöllisesti teksteihin yrityksen nimi sekä käytä sosiaalisen median kanavissa (varsinkin Instagramissa ja TikTokissa) avainsanana yrityksen nimeä (varsinkin jos google nostaa huonoa asiakaspalautetta).

Päivitä siis kanaviasi säännöllisesti ja pidä huolta, että linkität esimerkiksi verkkosivuillesi sosiaalisen median kanavasi sekä sosiaalisen median kanaviin verkkosivusi! 

Tsemppiä yrityksen näkyvyyteen netissä
xx Markkinointimuija Reetta Kaikkonen