KERRO YRITYKSESTÄSI VÄHINTÄÄN NÄMÄ ASIAT VERKKOSIVUILLA

13.02.2023

Mietitkö mitä kirjoittaa yrityksen esittelyyn? Vastaa näihin kysymyksiin niin sinulla on jo loistava pohja kasassa esittelytekstiä varten esimerkiksi verkkosivuille.

 1. Mitä yrityksesi tekee?
  Kerro selkeästi mikä tuote/ palvelu on kyseessä? Tätä joutuu välillä etsimään yritysten verkkosivuilta yllättävän kauan.
 2. Minkä asiakkaan haasteen palvelu/tuote ratkaisee?
  Psst. Vastaamalla tähän kysymykseen saatat löytää kuin vahingossa niitä hakusanoja, joilla tuotetta/palvelua haetaan hakukoneista. 
 3. Missä tehdään?
  Sijainti, sijainti, sijainti Tee lukijalle heti selväksi millä alueella yritystoiminta on. Esimerkiksi rakennusliike tai kampaaja ei välttämättä toimi kuin yhdellä paikkakunnalla, tällä vältetään ns. turhien varausten ja tarjouspyyntöjen lähettely. 
 4. Mistä sen voi ostaa?
  Myydäänkö tuotetta vain kivijalkakaupassa vai verkkokaupassa? Varataanko palvelu netistä vai soittamalla? Älä jätä käyttämättä tilaisuutta myymiselle, jos lukija lukee esittelytekstin tähän saakka, on hänellä todennäköisesti jo mielessä tämä kysymys. 

Bonuskohta 1. Kuka tekee? Mikä herättäisikään mielenkiinnon paremmin kuin oikeat ihmiset palvelun tai tuotteen takana? 

Bonuskohta 2. Miksi yritys tekee tätä? Kerro lukijalle ne syyt mistä yritystoiminta on lähtenyt liikkeelle ja mitä yritys tavoittelee tulevaisuudessa. 

Muista, että esittelyteksti ei ole pitkä yritystarina, tälläisen voi halutessaan kertoa vaikka omalla sisältösivullaan. Pidä esittelyteksti lyhyenä ja niin selkeänä, että niin teini-ikäinen nuori kuin eläkkeellä oleva isoäitikin ymmärtävät mitä yritys myy.  Tsemppiä esittelyihin!

xx Markkinointimuija Reetta Kaikkonen