VINKIT YRITYKSEN JOULULAHJAMYYNTIIN

11.11.2023

Joulu lähestyy ja jos joululahjojen hankkiminen voi olla joskus haastavaa niin voi olla myös joululahjojen myyminenkin. Tässä blogitekstissä annan pari vinkkiä, miten voit helpottaa niin asiakkaasi joululahjojen hankintaa kuin boostata omaa joulunajan myyntiäsi. 

Lahjaideoiden kategorisointi verkkosivuille ja verkkokauppaan:

Joulun taikaa on se, kun asiakkaasi löytää juuri oikean lahjan. Siksi lahjaideat kannattaa järjestää selkeisiin kategorioihin, että asiakas löytää helposti ja nopeasti etsimänsä olipa hän etsimässä lahjaa isälle, äidille, naiselle, miehelle, lapselle, ystävälle tai vaikkapa lemmikille.

Muista sisällyttää kuhunkin kategoriaan erilaisia tuotteita eri hintaluokista ja varmista, että kategoriat ovat helposti navigoitavissa sivustollasi. Voit myös harkita kategorioiden järjestämistä lahjan saajan kiinnostuksen mukaan, kuten "Urheiluhullulle" tai "Kokkaajalle", mikä auttaa asiakkaita löytämään lahjoja entistä vaivattomammin.

Tai ehkä voisit luoda kategoriat hinnan mukaan? Esimerkiksi "Lahjaideat Alle 20€" "Pienen Budjetin lahjat"

🎄🎁🎄

Pakettitarjoukset:

Ehkä asiakkaasi haluaa hemmotella rakkaitaan useammalla lahjalla samalla kertaa tai helpottaa lahjarumbaa ostamalla yhden tuotteen lisäksi, jotain tuotteen käyttökokemusta parantavaa.

Esimerkiksi
Kauneushoitolasta: Kasvohoito, hieronta ja manikyyri yhdessä paketissa. Ehkäpä vielä näiden lisäksi tuotepaketti käytettävistä tuotteista.

Kirjakaupasta: toivotun kirjan lisäksi, kirjanmerkki, jotain pientä herkkua ja vaikka lukuvalo tai jopa villasukat .

Fazer on oivaltanut tämän upeasti heidän neulontabokseissaan, johon on koottu makeisten väriset neulontalangat, ohjeet sekä tietysti makeiset ihanaksi lahjaksi. Tai miksi ei itselle ostetuksi 😉 .

Lisää verkkosivuille ja verkkokauppaan oma kategoria näille valmiiksi paketoiduille tuotteille.

🎄🎁🎄 

Muista ilmoittaa joulun aukioloajat ja viimeiset tilauspäivät

Mikä olisikaan kamalampaa kuin se, ettei haluttu lahja ehdi jouluksi perille? Kerro asiakkaille tarkasti viimeisistä tilauspäivistä ja voit antaa somen puolella vinkkejä, miten varmistaa lahjojen saapumisen jouluksi. Jos sinulla on kivijalkaliike kerro, milloin lahjaostoksilla voi joulunaikaan käydä (muista myös päivittää Googlen yrityssivulle sekä verkkosivulle), etteivät Matti Myöhäset ole roikkumassa aattoaamuna oven kahvassa, kun itse keittelet kotona rauhaksiin riisipuuroa.

Oveen kannattaakin tuolloin jouluaamuksi (voi olla myös muulloin) laittaa linkki verkkosivuille, josta tämä Matti Myöhänen voi ostaa haluamansa suuruisen lahjakortin liikkeeseesi.Moniin verkkokauppa-alustoihin saa helposti luotua lahjakorttivalikoiman. Maksun jälkeen asiakas saa sähköpostiinsa viestin, jossa lahjakortti on ja sinä voit edelleen keittää kotona riisipuuroa kaikessa rauhassa.

Lahjakortit ovat muutenkin oiva lahjaidea ja niitä kannattaa nostaa niin verkkosivuilla, kun kivijalkaliikkeessäkin esille, sillä jos asiakas on epävarma siitä, mikä lahja olisi täydellinen valinta hänelle on helpompi myydä lahjakortti. 

🎄🎁🎄 

Ja viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä! Muista kertoa näistä kaikista yrityksesi sosiaalisen median kanavissa! 

🎁 Jaa houkuttelevia kuvia eri lahjaideoista kategorioittain.

🎁 Luo Instagram Stories -tarinoita tai Facebook keloja, joissa esittelet suosikkituotteita ja niiden hintoja.

🎁 Kannusta seuraajat jakamaan omia lahjaideoitaan tai suosikkejaan sinun valikoimastasi (pienellä porkkanalla tämä onnistuu parhaiten)

🎁  Kerro kuinka yrityksesi valmistautuu jouluun

🎁  Muistuta viimeisistä tilauspäivistä, aukioloajoista ja lahjakorteista

Ihanaa joululahjamarkkinointia! 

xx Markkinointimuija Reetta Kaikkonen