VIISI VINKKIÄ PIENEN YRITYKSEN SOMEEN

18.01.2023
Onko yritykselläsi käytössä jokin sosiaalisen median kanava (Facebook, Instagram, Tiktok, LinkedIn yms.)? Tiedonhaku paikallisista palveluista sekä tuotteista siirtyy kovaa vauhtia hakukoneista sosiaalisen median kanaviin. Tässä postauksessa kerron viisi vinkkiä, joita voit hyödyntää yrityksesi somessa kanavasta riippumatta ja nostaa pienillä viilauksilla yrityksesi ja tuotteesi enemmän näkyville. 


  1. Pidä yhteystiedot sekä aukioloajat ajan tasalla yrityksen profiilisivulla. Muista ilmoittaa myös juhlapyhien aukioloajat! Mikä olisi huonompaa mielikuvaa yrityksestä kuin suljetulta ovelta pois kääntyvä asiakas tai pettynyt asiakas, joka on saanut väärää tietoa yrityksen aukioloajoista.   

  2. Kerro mitä palveluita tarjoat ja kuinka niitä voi ostaa! Muista käyttää tuotteeseen liittyviä #hashtageja (=avainsanoja), jos myyt esimerkiksi kenkiä käytä aiheeseen liittyviä avainsanoja: #kenkä #nahkakenkä #kenkäkauppa #hämeenlinna 

  3. Säännöllinen sisällöntuotanto! Jos viimeisin julkaisu on 2 vuoden takaa asiakas voi luulla, ettei yritystä enää ole olemassa. Optimi julkaisutahti olisi useasti viikossa, mutta pyri pitämään somekanava elossa julkaisemalla edes kuukausittain jotain.

  4. Myy tuotteesi jo somessa! Kerrotko tuotteistasi tai palveluistasi yrityksen somekanavissa? Miksi et ottaisi tilauksia vastaan suoraan kanavasi viestipalvelussa esim Instagramin DMssä tai Facebookin Messengerissä? Helpota asiakkaan ostoprosessia tarjoamalla henkilökohtaista palvelua yrityksen somekanavissa lisäämällä postauksen loppuun "Laita viestiä niin laitetaan tilaus eteenpäin" -> Asiakas arvostaa henkilökohtaista palvelua ja sinä vältät ylimääräistä sähköpostiruuhkaa.

    Vinkki verkkokauppiaalle! Jos yritykselläsi on jo käytössä verkkokauppa laita kiinnostuneelle asiakkaalle suora linkki ostoskoriin, jossa tuote tai palvelu on jo valmiina. Näin saat asiakkaan todennäköisemmin klikkaamaan ostoksen loppuun saakka. 

  5. Ole läsnä! Kysy, keskustele ja vastaa kysymyksiin. Muista kuitenkin, että edustat yritystä, joten jätä henkilökohtaiset keskustelut, postaukset ja kärkkäät kommentit henkilökohtaisille somekanaville.

    xx Markkinointimuija Reetta Kaikkonen