6 VINKKIÄ - MISTÄ LÖYTÄÄ AIKAA MARKKINOINNILLE

30.09.2023

Maailma on täynnä ohjeita ja vinkkejä siitä, miten markkinointia tehdään, mutta kuka kertoo meille sen, mistä saamme päivään lisää tunteja yrityksemme markkinoinnin tekemiselle? Minäkään en pysty antamaan lisää tunteja, mutta annan sinulle 6 vinkkiä, joiden avulla saatat saada helpotusta mahduttaessasi markkinointia osaksi arkeasi.

1. Priorisoi
Mitkä ovat ne tärkeimmät markkinointitoimenpiteet, jotka sinun täytyy tehdä?

Listaa kaikki markkinointitehtävät ja arvioi niiden tärkeys ja vaikutus liiketoimintaasi. Aloita niistä, jotka tuovat suurimman arvon ja vaikutuksen, ja etene sitten pienempiin tehtäviin jos on aikaa.

2. Jaa osiin
Palaa taas tehtävälistaasi ja pura kolme tärkeintä tehtävää vielä pienemmiksi kokonaisuuksiksi.

esim 1. Verkkosivut - > päivitä aukioloajat – lisää uusi kuva etusivulle – etsi tietoa blogitekstiin – kirjoita blogiteksti

esim 2. Somekanavat -> ideoi postaus - ota kuva postaukseen – editoi kuva – kirjoita tekstit postaukseen – etsi sopivat hashtagit – julkaise

3. Aikatauluta
Kalenteroi 1h - 30 min – 15 min tai jopa 5min hetkiä, jolloin suoritat yhden aikaisemmin avaamistasi tehtävistä. 

Muista hyödyntää odotusajat! Jääkö asiakkaiden välissä ylimääräistä aikaa? Tilasitko lounasta ravintolassa? Oletko menossa asioimaan jonnekin, jossa joudut odottamaan aulassa ennen omaa aikaasi? Viidessäkin minuutissa saattaa ehtiä yhden tai jopa useamman pikkutehtävän. 

4. Ajasta
Hyödynnä erilaisia aikataulutustyökaluja esim. sähköpostissa, uutiskirjeissä, sosiaalisessa mediassa. Voit valmistella viestejä etukäteen ja asettaa ne automaattisesti julkaisuun tiettyinä ajankohtina. Näin voit pitää some-kanavat aktiivisina ilman jatkuvaa läsnäoloa.

5. Kerää ideat ylös! 
Näitkö somessa videon, jollaisen voisit tehdä omalle yrityksellesi? saitko lenkillä idean uudesta somepäivityksestä? Jakoiko joku tuttusi mielenkiintoisen artikkelin, jonka voisit myös jakaa? Hyödynnä puhelimen muistiota, äänitystä tai sosiaalisen median tallennustyökaluja. Näin uudet sisältöideat ovat heti saatavilla, kun kalenteriin on merkitty ideointi.

6. Hyödynnä työmatkat tai autoilu uuden oppimiseen!
Kuuntele markkinointiaiheisia podcasteja tai äänikirjoja matkan aikana. Tämä auttaa sinua pysymään ajan tasalla eri markkinointikeinoista ja saamaan uusia ideoita, joita voit kokeilla oman yrityksesi markkinoinnissa.

Opi siis hyödyntämään ne pienetkin hetket, sillä myös ne pienet askelmat voivat johtaa suuriin tuloksiin, kunhan pysyt sitoutuneena ja johdonmukaisena markkinoinnissasi. Onnea matkaan!

xx Markkinointimuija Reetta Kaikkonen