MISSÄ KANAVISSÄ YRITYKSESI TULISI NÄKYÄ?

04.12.2022

Tiedätkö sinä, missä yrityksesi tulisi näkyä?  Lähes kaikki markkinoijat ovat asiasta yksimielisiä, näy siellä missä asiakkaat ovat. Vastaus ei kuitenkaan ole markkinointia aloittelevalle yrittäjälle ihan näin yksinkertainen. 

Miksi ei? 

Valittavaa on nykypäivänä aivan liikaa ja asiakkaat saattavat löytyä monesta eri kanavasta. Osaaminen ja aika uusien kanavien käyttöönottoon ja opetteluun on rajallista.

Mistä sitten aloittaa? 

Itse aloittaisin sieltä, mistä asiakkaat minua todennäköisimmin etsivät eli Googlesta. Kirjotin aiemmin Onko yrityksesi näkymätön? -blogitekstissäni vinkkejä yrityksen näkyvyyteen hakukoneissa. Tuossa tekstissä suosittelin ensimmäisiksi askeleiksi tehdä yritykselle maksuttoman Google Yrityssivun sekä perustaa yritykselle verkkosivut, joilla kuvataan selkeästi yrityksen palvelu, palvelualue sekä se tärkein - kuinka palvelun voi ostaa!  

Entä jos Googlen yritystili ja verkkosivut ovat jo olemassa? 

Jos haluat lisätä näkyvyyttä muissa kanavissa (esim. sosiaalisessa mediassa), pohdi oikeaa kanavaa seuraavien kysymysten avulla: 

  1. Minkä kanavan parissa asiakkaasi viettää aikaa? Selaavatko asiakkaasi sosiaalista mediaa, katsovatko tv:tä vai lukevatko kenties pelkästään paikallislehtiä?
  2. Mikä on sinulle tutuin kanava käyttää?  Miksi menisit ensimmäisenä somekanavaan, jota et ole koskaan käyttänyt? Mitä tutumpi kanava on käyttää, sitä todennäköisemmin julkaiset sinne myös yrityksen nimellä. Vinkki! Hyödynnä myös henkilökunnan osaamista ja ideoita! 

Kun olet päässyt alkuun tutussa kanavassa > Kokeile rohkeasti uusia kanavia! Koskaan et tiedä etukäteen, missä yrityksesi viesti toimii parhaiten. Joskus kaikista epätodennäköisin kanava tuokin ne parhaat tulokset ja pysyvimmät asiakkaat! 

xx Markkinointimuija Reetta Kaikkonen