MIKSI MARKKINOINTIOSASTO HIDASTELEE?

25.05.2023

Tuntuuko, että markkinointiosasto kuhnailee, eikä tee töitään? Eikö yritykseen someen ilmesty postauksia lennosta? Onhan toi tommonen hidastelu nyt ihan perseestä. Se on vain yksi postaus, äkkiähän sen tekee.

Mä kerron teille nyt salaisuuden: on jokin syy miksi markkinointi-ihminen on palkattu tekemään materiaalia yrityksen someen ja yleensä se ei ole se, että tuleepahan nyt jotain laitettua sinne.

Esimerkki yrityksen järjestämästä tapahtumasta tehdystä somepostauksesta

Nopein keino tapahtumasta postaamiseen on se, että: 
➡ mene paikalle 
➡ näppää puhelimella epätarkka kuva, jossa näkyy puhuja, muutama kalju päälaki ja 100 selkää
➡ postaa se yrityksen someen ja kirjoita teksti "hyvä meininki tapahtumassa x"
= homma hoidettu, mene jatkamaan loppupäiväksi muita töitä.

Toinen keino on tämä
➡ ole tapahtumassa mukana koko sen keston, jonka aikana kuvaat järjestelmäkameralla yleisöä, puhujia sekä yleistä tunnelmaa n. 800 kuvan verran samalla kun teet reaaliaikaisia storyjä yrityksen someen puhelimella ja kirjoitat ylös muistiinpanoja mistä puhujat kertovat 
➡ tapahtuman jälkeen purat kuvat koneelle
➡ valitset sopivat kuvat yrityksen eri kanaviin
➡ editoi valitsemasi kuvat eri kanaviin sopiviksi  
➡ kirjoita muistiinpanojen perusteella houkuttelevat tekstit eri kanavien postauksiin, joissa avataan tapahtuman sisältöä niille seuraajille, jotka eivät tapahtumaan osallistuneet
➡ mieti sopivat hashtagit sekä merkitse puhujia ja yhteistyökumppaneita
➡ postaa ja nosta postauksia jakamalla ja tykkäämällä ristiin
= homma tulee hoidetuksi, mutta siinä saattaa kestää jopa seuraavan työpäivän puolelle.

ja mitä tuloksia tällä saamme?

Keino 1. saattaa kalastaa muutamia, jopa kymmeniä reaktioita ihmisiltä, jotka ovat olleet mukana samassa tapahtumassa. Postaus saattaa myös sekoittua nätisti tapahtumakävijöiden paikan päältä tehtyjen postausten virtaan ja menettää siten huomioarvoa.

Keino 2. saattaa herättää uusien asiakkaiden kiinnostuksen yritystä ja sen järjestämiä tapahtumia kohtaan. Saattaa myös käydä niin, että tapahtumavieraat, puhujat sekä yhteistyökumppanit bongaavat itsensä kuvista ja haluavat jakaa tuota postausta, joka antaa tapahtumalle ja sen järjestäjille vielä enemmän näkyvyyttä uusien potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa. Lisäksi tuota tapahtumasta otettua materiaalia voidaan hyödyntää seuraavien tapahtumien markkinoinnista.

Kumman sä valitset?

xx Markkinointimuija Reetta Kaikkonen