TIEDÄTKÖ MIKÄ ON ENSIMMÄISEN POSTAUKSEN SYNDROOMA?

12.11.2022

Onko sinulla jäänyt joskus jotain julkaisematta jännityksen takia? Minulla on. Olen tehnyt työkseni jo vuosia sisältöjä someen sekä suurien näyttökertojen mainospaikoille. Mikään ei kuitenkaan ole omasta mielestä niin kuumottavaa kun postata omasta osaamisesta sosiaaliseen mediaan, varsinkin kanavalle, jossa kertoo osaavansa jotain.  

Meikäläisen kohdalla tulee eteen näitä mietteitä:

🤔 Osaanko tarpeeksi, että voin kertoa sen julkisesti?
🤔 Olenko tehnyt tarpeeksi "hienosti", että voin sanoa olevani visuaalinen markkinoija?
🤔 Olenko uskottava, jos kerron mitä teen?
🤔 Onko mun työ sittenkin vain touhuilua?

Mä kutsun tätä ensimmäisen postauksen syndroomaksi eli jos jumitun liian pitkäksi aikaa murehtimaan yllä olevia mietteitäni koko juttu saattaa jäädä julkaisematta. Ja jos mä (markkinointi-ihminen) kärsin tästä usein niin varmasti, myös joku muu somekäyttäjä.

Miten tämän yli pääsee? 
Itsellä on kokonaiset kaksi vinkkiä tähän:

1. Juttele ystävän kanssa 

Itse tein näin viimeksi tällä viikolla ja sain vastauksen "Mitä ihmettä sä odotat?" No niin sinä se, ei jäädä odottelemaan niitä IHMEITÄ vaan kerrotaan rohkeasti omasta tekemisestä.

2. Paina rohkeasti julkaise 

Julkaisuja pystyy aina muokkaamaan jälkikäteen tai vaikka kokonaan poistamaan jos joku meni vikaan. Anna mennä! Se omasta mielestä ei täydellinen julkaisu on todenäköisesti jo tosi hyvä. 


Keksitkö lisää vinkkejä tämän jännityksen helpottamiseen?
Kerro ne Markkinointimuijan Instagramissa


Ja miksi ihmeessä puhun omasta jännittämisestäni? Siksi koska haluan tuoda esille sen, että vaikka on ammattilainen jossain asiassa, voi silti kokea täysin samoja jännityksen tunteita kuin aloittelijakin. Se tekee meistä ihmisiä. 

xx Markkinointimuija Reetta Kaikkonen