5 SYYTÄ - MIKSI YRITYS ON NÄKYMÄTÖN

05.11.2022

Onko yritystä olemassa jos se ei näy missään? Tässä blogissa kerron omasta mielestäni yleisimmät syyt näkymättömien yritysten takana ja annan vinkkejä kuinka saat yrityksesi pois pimennosta.

Viisi syytä näkymättömään yritykseen:

1. Ei tiedetä, että yritys on näkymätön!

Ihmetellään kun kauppaa ei tule, mutta ei tiedosteta sitä, että yritystä ei löydy mistään. Hyvä keino ottaa selvää yrityksen näkyvyydestä on yksinkertaisesti googlata oma yritys ja katsoa mitä löytyy! 

2. Ei ole tietoa missä pitäisi näkyä 

Tänä päivänä valittavaa on ihan liikaa. Suosittelen aloittamaan omasta mielestäni tärkeimmistä
-> Google Yritysprofiili -> verkkosivut ja sen jälkeen muut.

3. Ei ole aikaa panostaa yrityksen näkyvyyteen 

Tämä on ehkä yleisin kuulemain syy miksi yritys ei näy. Lupaan kuitenkin, että panostamasi aika maksaa itsensä takaisin moninkertaisena. Ota puoli tuntia aikaa ja luo yrityksellesi Google Yritysprofiili, näin saat yrityksesi yhteystiedot, osoitteen ja aukioloajat esille hakukoneessa. Jo yrityksesi toimipisteen osoitteen lisääminen Googlen yrityssivulle tuo näkyvyyttä yritykselle, sillä yritys nousee esille alueen karttaa selatessa.  

4. Ei ole osaamista laittaa yritystä esille

Tämä on täysin inhimillinen syy olla näkymättä, mutta hätä ei ole tämän näköinen. Mä autan, voit seurata tätä blogia ja Markkinointimuijan Instagramia tai Facebookia niin saat vinkkejä ensiaskeleisiin yrityksen markkinoinnissa tai voit ostaa meikäläisen valmennuksen niin katsotaan yhdessä oikeat kanavat ja keinot tuoda yrityksesi esille.

5. Ei ole tarvetta näkyä (ei tarvitse hankkia uusia asiakkaita)

Uskokaa tai älkää kaikki yritykset eivät tarvitse uusia asiakkaita tällä hetkellä. Kuitenkin yrityksen näkyvyys on paljon muutakin kuin uusien asiakkaiden hankintaa varten. Esimerkiksi yrityksen yhteystiedot Googlessa helpottavat yhteydenottoa niin tavarantoimittajalta kuin vaikka jo olemassa olevalta asiakkaalta, joka ei löydä sovittuun tapaamispaikkaan. Ole siis helposti saavutettavissa myös olemassa oleville asiakkaille! Vaikka vain Googlen Yritysprofiilin verran.

Olipa syy yrityksen näkymättömyyteen mikä tahansa, ei kannata lannistua. Vaan aloittaa pienin askelin matka kohti näkyvämpää yritystä. Tänne blogiin tulen avaamaan tarkemmin juuri noita pieniä askeleita markkinointiin. Pysy kuulolla!