6 x 15 minuutin markkinointivinkkiä pienyrittäjille

18.01.2024

Markkinoinnin ei aina tarvitse olla aikaa vievää tai monimutkaista. Joskus parhaat tulokset syntyvät pienistä, mutta johdonmukaisista jutuista.

Nykyajan nopeatempoisessa liiketoimintaympäristössä pienyrittäjien on oltava jatkuvasti valppaina uusien mahdollisuuksien ja haasteiden edessä. Me kaikki tiedostamme, että markkinointi on olennainen osa yrityksen menestystä, mutta ajanpuute on usein syy lykätä markkinointia myöhemmäksi. Tässä blogissa kerron vinkkejä 15 minuutin markkinointitoimenpiteisiin, jotka auttavat sinua hyödyntämään jopa lyhyimmätkin hetket tehokkaasti yrityksesi hyväksi. 

Nämä nopeat toimenpiteet eivät ainoastaan säästä aikaa, vaan ne ovat myös erittäin kustannustehokkaita (oikeastaan täysin ilmaisia). 

6 x 15 minuutin markkinointi-ideat:

  1. Ota kuva päivän suosituimmasta tuotteesta ja jaa se yrityksen somekanavilla: Valitse myydyin tai eniten huomiota saanut tuote, ota siitä kuva, ja jaa se yrityksesi sosiaalisen median kanavilla. 
  2. Ota valmiiksi kuvia tulevista kampanjatuotteista: Onko tulossa tarjouksia jonkun tietyn valmistajan tuotteista/ tuoteryhmistä? Ota tuotteista valmiiksi kuvia, että voit hyödyntää niitä yrityksesi sosiaalisessa mediassa, ennen kampanjaa ja sen aikana. 
  3. Vastaa asiakkaiden palautteeseen sosiaalisessa mediassa: Vietä muutama minuutti vastatakseksi asiakkaiden kommentteihin tai arvosteluihin. Tämä osoittaa, että välität asiakkaistasi ja heidän kokemuksistaan.
  4. Julkaise joku saamistasi palautteista: Käytä muutama minuutti kirjoittaaksesi lyhyt tarina palautteesta tai arvostelusta, jonka yrityksesi on saanut ja julkaise se somessa! 
  5. Tarkista ja päivitä yrityksesi tiedot verkkosivuilla ja Googlen Yrityssivuilla: Varmista, että yhteystiedot, aukioloajat ja muut tärkeät tiedot ovat ajan tasalla. Tämä on tärkeää, jotta asiakkaat löytävät oikeat tiedot helposti.
  6. Tee pikainen kilpailija-analyysi: Käytä 15 minuuttia kilpailijoiden somekanavien ja verkkosivujen selaamiseen. Tuleeko mieleen jotain uutta, mitä voisit itse kokeilla? 

Toivottavasti nämä vinkit antavat sinulle inspiraatiota ja rohkaisevat sinua kokeilemaan uusia tapoja markkinoida yritystäsi. Muista, että pienillä askeleilla voi olla suuri vaikutus. Mitä sinä tekisit seuraavalla 15 minuutin tauollasi?

xx Markkinointimuija Reetta Kaikkonen